Avui les condicions han estat les òptimes per provar de fer aquest invent: llom al congelador, xampinyons a la nevera, ceps deshidratats al rebost, temps i ganes de desconnectar tot cuinant una estona.
Ingredients:
8 talls de llom
350 g. de xampinyons
1 ceba gran
25 g. de ceps deshidratats
50 g. d'avellanes torrades.
4 patates mitjanes
1 cullerada de llevat de cervesa
1 cullerada de farina de civada
1 cullerada de farina
1/2 l. d'aigua
1 pastilla de brou de pollastre
10 cl. de vi blanc
sal, oli, pebre blanc, pebre negre
Pas a pas:
- Començar a escalfar el 1/2 litre d'aigua amb la pastilla de brou de pollastre.
- En una paella gran (on més endavant ens hi puguin cabre tots els ingredients), daurar a foc fort i de forma ràpida els talls de llom (prèviament salpebrats). Només es tracta de passar-los una mica per la paella i enretirar-los a un plat.
- Un cop enretirada la carn, afegirem una mica més d'oli a la paella i tot seguit la ceba que haurem picat (a trossets ben petitets) per a que es vagi sofregint.
- Mentres, tallarem les cues dels xampinyons, els tallarem per la meitat i els hi passarem un bon raig d'aigua per a enretirar la sorra que puguin tenir.
- Quan la ceba estigui daurada, afegirem el vi blanc i deixar que es redueixi una mica.
- Tot seguit afegir els xampinyons i deixar que es vagin coent a foc mitjà durant un parell de minuts.
- Fer una picada al morter amb les avellanes, les farines, el llevat i una cullereta de pebre blanca.
- Quan els xampinyons hagin començat a enfosquir-se, afegir la picada, remenar i deixar que es dauri.
- Tot seguit, augmentar la potència del foc al màxim i afegir el brou de pollastre.
- Quan el brou comenci a reduir-se, afegir els talls de lloms i baixar el foc.
- Quan la salsa adquireixi melositat i consistència, apagar el foc.
- Per un altra banda, pelar les patates i tallar-les a rodanxes d'un dit de gruix. Col·locar-les en un plat gros amb sal i oli, barrejar-les i coure-les entre 10 i 15 minuts al microones.
- Servir el llom i les patates en un mateix plat.
Espero que us agradi. Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada