És una recepta que fa uns anys, quan els cosins érem més petits, s'utilitzava molt en el si de la família López, quan ens trobàvem tots a la casa dels meus avis per les vacances d'estiu.
A ple mes d'agost, en un poble de la província de Granada, s'agraïa moltíssim tenir aquestes contundents però refrescants postres.
A ple mes d'agost, en un poble de la província de Granada, s'agraïa moltíssim tenir aquestes contundents però refrescants postres.
Durant uns anys, vaig oblidar-me d'aquesta mousse. Potser els mateixos anys que jo havia deixat d'anar amb la família al poble. Un dia, ara fa un parell d'anys, vaig tenir un flash-back gustatiu: Us ha passat mai que de cop i volta us envaeix el record d'una olor o d'un sabor i heu d'estar una estona esbrinant a que us recorda?
Des que vaig demanar la recepta a la meva mare i vaig descobrir que era tan fàcil, he explotat aquestes postres en moltes ocasions i mai fallen!
Ingredients:
4 o 5 llimones (tot depen de de la mida i del punt d'acidesa que li volgueu donar. Recomano posar-ne 4 el primer cop)
370 ml. de llet condensada
1 l. de nada líquida per muntar.
Pas a pas:
- Ratllar la pell d'una de les llimones dins un bol petit.
- Exprimir les llimones i afegir el suc al bol amb comptes de no llençar-hi els pinyols. (es pot colar si es prefereix)
- Afegir al la llet condesada al suc i remenar fins crear una crema homogènia.
- Per una altra banda, en un bol més gran, muntar el litre de nata.
- Afegir la crema anterior al bol amb la nata muntada i barrejar-ho amb molt de compte amb l'ajuda d'una espàtula. Atenció: No s'ha de remenar, sinó que cal anar-ho barrejant amb l'espàtula de fora cap endins (del bol), facilitant que els ingredients es barregin però intentant perdre el mínim de volum de la nata muntada.
- Distribuir la mousse en els recipients on es vulguin servir. Cal tenir en compte que són unes postres consistents i que és preferible que la ració no sigui gaire gran.
- Refredar a la nevera durant una estona (mínim mitja hora) per tal que a banda de refredar-se, la mousse adquireixi una textura i forma més compacte.
Variants:
Per tal de no fer servir tanta nata i per fer la mousse encara més esponjosa, es pot fer servir 1/2 de litro de nata i substituir l'altre meitat per 4 o 5 clares d'ou muntades a punt de neu.
Mmm... aquesta la penso fer, i tant que sí!
ResponEliminaJo faig això mateix però barrejant amb iogurt natural en comptes de nata, i queda molt bo! Menys textura, és una altra filosofia... però molt bo i fàcil!
ResponEliminaMmm.. Amb iogurt! ho hauré de provar! Merci Eva!
ResponEliminaLeb, amb les llimones que heu collit segur que us queda una mousse ben gustosa!