dilluns, 14 de març del 2011

Mousse de Llimona

Aquestes són unes postres a les que tinc un especial carinyo.

És una recepta que fa uns anys, quan els cosins érem més petits, s'utilitzava molt en el si de la família López, quan ens trobàvem tots a la casa dels meus avis per les vacances d'estiu.
A ple mes d'agost, en un poble de la província de Granada, s'agraïa moltíssim tenir aquestes contundents però refrescants postres.

Durant uns anys, vaig oblidar-me d'aquesta mousse. Potser els mateixos anys que jo havia deixat d'anar amb la família al poble. Un dia, ara fa un parell d'anys, vaig tenir un flash-back gustatiu: Us ha passat mai que de cop i volta us envaeix el record d'una olor o d'un sabor i heu d'estar una estona esbrinant a que us recorda?

Des que vaig demanar la recepta a la meva mare i vaig descobrir que era tan fàcil, he explotat aquestes postres en moltes ocasions i mai fallen!

Ara fa pocs dies, en una barbacoa a casa meva, vam fer una bona quantitat de mousse, per això vam apostar per posar-la en recipients de "quallada" ja que a casa en tinc molts, i tot tapant-los amb una quadrat de paper d'alumini i deixant-los al frigorífic, es conserven uns quants dies!
Ingredients:
4 o 5 llimones (tot depen de de la mida i del punt d'acidesa que li volgueu donar. Recomano posar-ne 4 el primer cop)
370 ml. de llet condensada
1 l. de nada líquida per muntar.

Pas a pas:
  1. Ratllar la pell d'una de les llimones dins un bol petit.
  2. Exprimir les llimones i afegir el suc al bol amb comptes de no llençar-hi els pinyols. (es pot colar si es prefereix)
  3. Afegir al la llet condesada al suc i remenar fins crear una crema homogènia.
  4. Per una altra banda, en un bol més gran, muntar el litre de nata.
  5. Afegir la crema anterior al bol amb la nata muntada i barrejar-ho amb molt de compte amb l'ajuda d'una espàtula. Atenció: No s'ha de remenar, sinó que cal anar-ho barrejant amb l'espàtula de fora cap endins (del bol), facilitant que els ingredients es barregin però intentant perdre el mínim de volum de la nata muntada.
  6. Distribuir la mousse en els recipients on es vulguin servir. Cal tenir en compte que són unes postres consistents i que és preferible que la ració no sigui gaire gran.
  7. Refredar a la nevera durant una estona (mínim mitja hora) per tal que a banda de refredar-se, la mousse adquireixi una textura i forma més compacte.
Variants:
Per tal de no fer servir tanta nata i per fer la mousse encara més esponjosa, es pot fer servir 1/2 de litro de nata i substituir l'altre meitat per 4 o 5 clares d'ou muntades a punt de neu.

3 comentaris:

  1. Mmm... aquesta la penso fer, i tant que sí!

    ResponElimina
  2. Jo faig això mateix però barrejant amb iogurt natural en comptes de nata, i queda molt bo! Menys textura, és una altra filosofia... però molt bo i fàcil!

    ResponElimina
  3. Mmm.. Amb iogurt! ho hauré de provar! Merci Eva!

    Leb, amb les llimones que heu collit segur que us queda una mousse ben gustosa!

    ResponElimina