dimecres, 16 de març de 2011

Llom amb salsa de xampinyons i patates

Feia dies que tenia ganes de fer un plat del tipus que avui publico. Una carn amb algun tipus de salsa.

Avui les condicions han estat les òptimes per provar de fer aquest invent: llom al congelador, xampinyons a la nevera, ceps deshidratats al rebost, temps i ganes de desconnectar tot cuinant una estona.


Ingredients:
8 talls de llom
350 g. de xampinyons
1 ceba gran
25 g. de ceps deshidratats
50 g. d'avellanes torrades.
4 patates mitjanes
1 cullerada de llevat de cervesa
1 cullerada de farina de civada
1 cullerada de farina
1/2 l. d'aigua
1 pastilla de brou de pollastre
10 cl. de vi blanc
sal, oli, pebre blanc, pebre negre

Pas a pas:
  1. Començar a escalfar el 1/2 litre d'aigua amb la pastilla de brou de pollastre.
  2. En una paella gran (on més endavant ens hi puguin cabre tots els ingredients), daurar a foc fort i de forma ràpida els talls de llom (prèviament salpebrats). Només es tracta de passar-los una mica per la paella i enretirar-los a un plat.
  3. Un cop enretirada la carn, afegirem una mica més d'oli a la paella i tot seguit la ceba que haurem picat (a trossets ben petitets) per a que es vagi sofregint.
  4. Mentres, tallarem les cues dels xampinyons, els tallarem per la meitat i els hi passarem un bon raig d'aigua per a enretirar la sorra que puguin tenir.
  5. Quan la ceba estigui daurada, afegirem el vi blanc i deixar que es redueixi una mica.
  6. Tot seguit afegir els xampinyons i deixar que es vagin coent a foc mitjà durant un parell de minuts.
  7. Fer una picada al morter amb les avellanes, les farines, el llevat i una cullereta de pebre blanca.
  8. Quan els xampinyons hagin començat a enfosquir-se, afegir la picada, remenar i deixar que es dauri.
  9. Tot seguit, augmentar la potència del foc al màxim i afegir el brou de pollastre.
  10. Quan el brou comenci a reduir-se, afegir els talls de lloms i baixar el foc. 
  11. Quan la salsa adquireixi melositat i consistència, apagar el foc.
  12. Per un altra banda, pelar les patates i tallar-les a rodanxes d'un dit de gruix. Col·locar-les en un plat gros amb sal i oli, barrejar-les i coure-les entre 10 i 15 minuts al microones.
  13. Servir el llom i les patates en un mateix plat.
Espero que us agradi. Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada