divendres, 4 de març de 2011

Macarrons amb sofregit d'albergínia i carbassó.

Què fas per sopar quan de cop i volta, en pocs minuts, t'assabentes que tindràs a 11 persones per sopar?
Macarrons!


Els macarrons és un plat molt recorrent entre el meu grup d'amics quan organitzem sopars multitudinaris a casa d'uns o d'altres. 

Fins i tot va ser el plat estrella d'una nit de cap d'any! 


El fet de tenir un parell d'amigues vegetarianes fa que quan els vols fer a la bolonyesa hagis de variar el procediment per apartar uns plats vegetarians. Això si, sempre procurant que aquests continuïn mantenint una certa qualitat culinària: Ja que les pobres noies ho fan per convicció i coherència amb els seus principis, deixem-les fruir com els altres d'un bon àpat. En cap lloc està escrit que aquestes pobres persones hagin de menjar els macarrons blancs amb oli o amb un simple tomàquet Solís. Cosa que els he vist fer tot sovint en restaurants que no són capaços de tenir cap plat que respongui a les necessitat d'aquestes persones tant curioses.

(no us queixareu del meu paràgraf protesta, eh noies?)

Aquest cop, per falta d'ingredient i per estalviar temps, vaig optar per fer directament un plat apte per vegetarianes!

Macarrons per 11 comensals ben estrets!
Ingredients:
2 cebes grans
1 albergínia gran
1 carbassó gran
1 Kg. de tomàquet triturat
1 Kg. de macarrons
Oli, sal, sucre.

Pas a pas:
  1. Pelar i picar la ceba. La mida dels trossos va a gustos. Si no es vol trobar els trossos es pot ratllar o picar molt prim.
  2. En una paella ben gran, que tingui tota la base coberta d'oli calent, començar a sofregir la ceba.
  3. Rentar l'albergínia i el carbassó, tallar-los-hi la cua, i tallar-los a daus.
  4. Quan la ceba estigui ben daurada, afegir a la paella els daus d'albergínia i carbassó.
  5. Quan aquests estiguin cuits, afegir el tomàquet triturat, una cullerada de sucre, i dues de sal.
  6. Fregir el tomàquet a foc mitjà.
  7. Quan estigui fregit, tastar i rectificar de sal.
  8. En aquest punt els macarrons ja ha d'estar cuits i acabats d'escórrer per tal de posar-los tot segui a la paella i barrejar-los amb el sofregit.
    • Els macarrons han d'estar cuits just en el moment que els volem afegir al sofregit. Sempre que sigui possible, la pasta no ha d'esperar mai la salsa, en tot cas, que sigui el contrari!
Complements:
El sofregit es pot condimentar amb alguna herba com l'orenga, l'alfàbrega o el julivert.
Acompanyar-los amb formatge ratllat al gust. Aquest cop va ser emmental.

Herman, aquesta recepta la publico especialment per tu, perquè sé que et va encantar i que segur que algun dia la faràs i et sentiràs molt orgullós! Ja saps que quan vulguis t'ensenyo a tallar una ceba! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada