dimecres, 13 d’abril de 2011

Crema de Pastanaga

Amb el temps i moltes converses - diguem-lis - gastronòmiques, he descobert que arriba un dia a la vida de moltes persones que cuinen i experimenten amb els aliments, que descobreixen com és de senzilla l'elaboració d'un plat tant sa com és la crema de qualsevol o varies verdures.

Conec d'algunes persones que, un cop ho descobreixen i entusiasmades amb la simplicitat del plat, poden passar varis dies, setmanes i fins i tot mesos atorgant-li un lloc preferent en els seus menús i en els dels pobres conillets d'índies que tenen la sort o la desgracia d'estar a la vora.

I dic la sort o la desgràcia perquè, així com de destacable és la simplicitat de la recepta, també he observat que és un plat que desperta pasions: Hi ha persones a qui els hi encanta la crema de verdures i hi ha les que l'odien. Pocs cops he topat amb algú que es posicioni en un terme mig. O molt, o gens!

A mi m'encanta la crema de verdures i a la meva família.. també! Quan els hi faig cada setmana sempre se la mengen! 


Crema de Pastanaga


Ingredients (4/persones):
- 1 Kg. de Pastanagues
- 1 patata gran
- 1 ceba
- 100 g. de formatge fresc per untar.
- aigua
- 1 fulla de llorer
- 2 alls
- oli, sal, espèciesal gust.


Pas a pas:

  1. Pelar i rentar la patata, les pastanagues i la ceba.
  2. Tallar-les a trossos petits i col·locar-ho a una olla juntament amb el llorer i els 2 alls.
  3. Omplir l'olla amb aigua fins a cobrir les verdures amb una mica d'oli i sal.
  4. Tapar l'olla i posar-la al foc per fer-ho bullir tot junt.
  5. Deixar-ho coure entre 15 i 20 minuts. (es pot tastar o punxar les verdures per comprovar si estan cuites)
  6. Un cop parat el foc, buidar un parell de tasses del brou de l'olla i reservar-lo. Treure també la fulla de llorer.
  7. Triturar, amb màquina apte per a tal, el contingut de l'olla fins que quedi un crema ben fina i sense cap grumoll.
  8. Afegir el formatge fresc que li donarà una textura més untuosa i batre-ho per barrejar-lo bé.
  9. Si la crema ha quedat molt espessa, afegir-hi brou fins aconseguir la textura desitjada.
  10. A continuació rectificar de sal i afegir altres condiments si és desitja (pebre, herbes, comí, gingebre..
Espero que us agradi. Bon profit!

5 comentaris:

  1. Apunta'm als que els encantaaaa!! Vull aportar que si hom és també formatgívor es pot donar un caràcter o altre al plat a base de variar els formatges que afegiu a la crema (per exemple, no us perdeu la combinació de carabassa i roquefort).

    ResponElimina
  2. La penso fer! Però amb el teu permís, no hi posaré all, que no m'agrada (deu ser cosa dels meus arrels vampírics, haw, haw!)

    ResponElimina
  3. Mmh, Eva! La propera crema de carabassa anirà acompanyada de roquefort!

    ResponElimina
  4. La crema de carbassa queda molt bona també! Jo la ceba primer la fregeixo i després poso la carbassa a daus, i afegeixo l'aigua, i després trituro. I com a base del plat hi poso uns llagostins embolicats amb cansalada (primer ho passo per la paella, la cansalada ha de quedar cruixent); i queda boníssim!
    Estic d'acord les cremes o agraden o no agraden, a mi m'apassionen.Mònica.

    ResponElimina