dimecres, 1 de juny de 2011

Iogurt amb llimona i menta

Ara que arriba el bon temps, cada cop ve més de gust menjar i beure aliments refrescants.

Dos ingredients que donen sovint el punt de frescor a molt dels nostres àpats són la llimona i la menta.
Recomano, sobretot ara que arriba el bon temps, tenir sempre aquests dos ingredients a ma.
Un test de menta fresca no ocupa gaire lloc a la terrassa o la finestra. Per les llimones no cal tenir un llimoner, es conserven molt bé a la nevera!

Aquí us presento una senzilla recepta que combina ambdós ingredients!

Iogurt amb llimona i menta.

Ingredients:
4 iogurts
1 llimona
3/4 fulles de menta fresca (més o menys fulles depenent de la mida d'aquestes i de la intensitat del gust que voleu)
6 cullerades (de postres) plenes de sucre moreno.

Pas a pas:
  1. Abocar les iogurts dins un bol.
  2. Ratllar la pell de mitja part de la llimona i afegir-la al bol.
  3. Exprimir la llimona i afegir-la al iogurt amb compte que no caiguin els pinyols.
  4. Picar les fulles de menta i tirar-les al contingut del bol.
  5. Afegir el sucre i remenar pe a que es barregin bé els ingredients. El sucre moreno no es desfarà del tot en aquesta primera batuda.
  6. Tapar el bol amb un paper film i deixar reposar un mínim de mitja hora a la nevera.
  7. Quan es vulgui servir, tornar-lo a remenar per a que el sucre ja desfet es reparteixi bé per tot el iogurt.
Les quantitats són aproximades. Quan la feu per primer cop ja veureu si us agrada amb més o menys d'alguns dels ingredients. 
Tingueu en compte que si la feu amb sucre refinat poseu-hi menys quantitat de sucre que la que proposo pel sucre moreno, ja que amb la mateixa quantitat us quedarà més dolç.

Si no us agrada trobar-hi els trossets de menta picada, podeu colar el iogurt amb un colador xinès (o un de normal en el seu defecte).

Espero que us agradi. Bon profit!


4 comentaris:

  1. Mmmmmm, et prometo que el faré!!! Amb menta i llimones pròpies. . . .Elis, elis.

    ResponElimina
  2. Marina, no t'imagines com m'agraden les receptes senzilletes de fer com la d'avui! Són perfectes per a un mandrós en la cuina com soc jo :)

    ResponElimina
  3. Si em puc fer un entrepà amb aquesta recepta, m'agradarà molt!!!

    ResponElimina
  4. Us ha encantat, eh!!?
    Jo també tinc un petit llimoner! De fet, aquesta iogurt l'he fet amb la darrera llimona que tenia!

    Leb, intentaré penjar recepte senzilletes més sovint!

    Vikinga!! A l'era de la civilització com la que vivim ara, existeixen uns recipients que es diuen tuppeware (popularment pronunciat, taperguare), que es tanquen ermèticament i que serveixen per endur-se els aliments allà on vulguis! ;) Encara que que si ets de les que t'agraden molt el pa (que alguns sabem que és ben cert que li tens certa predilecció), pots provar aviam com queda! =P

    ResponElimina