Aquest pastís de xocolata va ser el premi que la guanyadora del concurs de noms pel blog.
Cal dir que la guanyadora també és molt generosa i va compartir-lo amb uns quants agraciats tot fent un dinar esplèndid a casa seva.
Hi ha moltes receptes per fer pastisos de xocolata, aquesta a mi sempre m'ha funcionat. Més endavant potser en posaré alguna més!
Foto robada a l'e. Pastís que va rebre la guanyadora del concurs. Observareu que a l'hora de passar-ho a la safata de paper, es va trencar una mica. |
Ingredients:
4 Ous
150 g. de sucre
150 g. de mantega
200 g. de xocolata de postres
90 g. de farina
1 sobre de llevat
1 cullerada d'essència de vainilla.
Pas per pas:
- Desfer la xocolata al bany maria o al microones.
- Quan s'estigui desfent, afegir-hi la mantega i remenar fins que quedi tota desfeta i barrejada amb la xocolata. Si cal, tornar a posar uns segons al microones o al bany maria.
- Separar les clares i els rovells dels ous en dos recipients diferents.
- Muntar les clares a punt de neu amb la meitat del sucre.
- Barrejar l'altre meitat de sucre i l'essència de vainilla amb els rovells dels ous fins blanquejar els rovells i obtindre quelcom semblant a una crema.
- Afegir a aquesta crema la xocolata desfeta.Atenció: Si està molt calenta deixar que es refredi una mica.
- Afegir la farina tamisada i el llevat remenant sempre cap a la mateixa direcció per evitar fer grumolls.
- Afegir les clares a punt de neu i barrejar-ho tot amb una espàtula.Atenció: No s'ha de remenar, sinó que cal anar-ho barrejant amb l'espàtula de fora cap endins (del bol), facilitant que els ingredients es barregin però intentant perdre el mínim de volum possible de les clares muntades.
- Untarem un motlle amb mantega i cacau en pols (pot ser colacao) i hi avocarem tota la massa.
- Posar el motlle al forn (ja escalfat) a 180º i coure durant 25'-30'.Per comprovar que estigui ben cuit utilitzar un punxó llarg. Punxar al centre del pastís i si el punxó surt net, estarà cuit. Si surt amb una mica de massa enganxada deixar coure una mica més.
- Quan estigui cuit, apagar el forn i deixar que s'escapi l'escalfor a poc a poc amb el pastís dins. Així evitarem que es desinfli de cop. Treure-ho després d'uns minuts i deixar refredar una estona abans de desemmotllar-lo.
Variants o complements:
Aquest pastís, tal i com està escrit a la recepta, és una bona proposta per un esmorzar, un berenar o fins i tot uns postres.
Un bon acompanyant, el el cas de servir-lo com a postres pot ser una bola de gelat de vainilla, o una mica de nata muntada.
Per fer-lo servir com a pastís d'aniversari o per algun esdeveniment especial, es pot obrir i farcir amb nata, trufa o mermelada i cobrir-lo amb cobertura de xocolata i/o nata també. Tot és posar-hi imaginació! ;)
Espero que us agradi. Bon profit!
Jo faig unes madalenes amb una filosofia molt semblant... però que no es tracta de fer-les esponjoses (per això no munto les clares), sinó més aviat que quedin ben denses, i un punt crues per dins (cal refredar-les a la nevera i només van 10 min al forn). Però la preparació i ingredients són gairebé iguals!
ResponEliminaMmmh! Ho provaré!
ResponEliminaI ara m'has fet pensar..: fa temps que no vaig coulants! =P
El pastís és deliciós! :)
ResponEliminaI el nom del Blog està molt ben triat :P
Eva! Com és que mai he provat un dels teus Coulants de xocolata? En volem la recepta! :D:D
crec que en aquest blog només s'adiu dir una cosa:
ResponEliminaNYUMI NYUMI! :D
Més, més, en volem més!!!
ResponElimina